Mijn naam is Peter van Burken (psycholoog). Ik wil je graag helpen als je chronische pijn hebt en je er aan toe bent de psychologische kant een kans te geven. Ik zal hier wat over mezelf vertellen zodat je beter weet wie ik ben. Ik ben 60 jaar, getrouwd en heb drie zonen, hou van de natuur, muziek luisteren en maken, en hardlopen.
Van jongs af aan ben ik mateloos gefascineerd in de psyche van de mens. Niet alleen in die van mijzelf, maar vooral ook in die van andere mensen, en als algemeen verschijnsel.

Ik heb fysiotherapie gestudeerd en direct daarna psychologie (cum laude). Met die combinatie heb ik ondertussen meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen en begeleiden van mensen met chronische pijn. Eerst binnen de eerstelijns fysiotherapie en later binnen mijn praktijk als psycholoog. Die achtergrond maakt dat ik als pijn-psycholoog ook verstand heb van de lichamelijke kant van chronische pijn. Naast mijn werk als psycholoog in Veldhoven, geef ik les in psychologie. Ik doe dat bij Psychfysio opleidingen, mijn instituut in Nieuwegein. Daarnaast schrijf ik graag, wat resulteerde in drie boeken op het snijvlak van lichaam en geest.

Ik heb met interesse en plezier diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Kijk hier voor een overzicht.

In mij zoektocht en ontwikkeling tot betere therapeut stond het verbeteren van zelfregulatie altijd centraal. Anders gezegd: wat kun je zelf doen om minder klachten en meer levensgeluk te ervaren? Ik richt me graag op het gestagneerde levensproces en het hervinden van je authenticiteit en vitaliteit. Daardoor zal je levensgeluk toenemen en je klachten minder worden en beter draagbaar.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Veldhoven.

Peter van Burken LinkedIn