Mijn naam is Peter van Burken (psycholoog). Ik kan je helpen om beter met stress om te gaan en minder last te hebben van angsten, somberheid of burn-out. Dat doe ik al jaren lang en met succes. Ik geniet ervan als het mijn cliënten beter gaat. Het gaat mij daarbij om twee zaken: minder klachten en meer persoonlijke groei. Dat laatste geeft mij de meeste voldoening. Persoonlijke groei is voor mijn cliënt de garantie richting een meer tevreden en gelukkiger leven en daardoor minder klachten. Ook kan ik je helpen als je chronische pijn hebt en je er aan toe bent de psychologische kant een kans te geven.

Privé ben ik een gewone Hollander. Niets bijzonders te melden dan 'gangbaar levensgeluk'. Ik ben 62 jaar, wat ik ondertussen als een voordeel zie. Ik bedoel, ik heb natuurlijk veel gezien en meegemaakt. Gelouterd door het leven heet dat, ... althans als je geluk hebt. Ik mag daarover niet klagen. Ik ben getrouwd met een lieve vrouw, het creatieve meisje, ondertussen tekenjuf, die ik op de middelbare school leerde kennen. Samen hebben we drie vriendelijke zonen. Heuse mannen zijn het ondertussen. Ik hou van de natuur, muziek luisteren en maken, en van hardlopen. Dat laatste doe ik graag en veel. En ik hou van mijn werk. Van jongs af aan ben ik mateloos gefascineerd in de psyche van de mens. Niet alleen in die van mijzelf, maar vooral ook in die van andere mensen, en ook als algemeen verschijnsel. En voor een beetje filosofie loop ik ook niet weg. Als het maar begrijpelijk is en niet oeverloos.

Ik ben cum laude afgestudeerd als psycholoog. Daarna heb ik mij jarenlang geschoold een groot aantal effectieve psychologische behandelmethoden. Geen flauwekul opleidingen, maar allemaal methoden die wetenschappelijk goed onderzocht zijn. Daar voel ik mij goed bij en ik zie in de praktijk daar mooie resultaten van. In ben ook ooit afgestudeerd als fysiotherapeut. Dat was in 1986. Met die combinatie heb ik ondertussen meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen en begeleiden van mensen met stress, angst, somberheid, burn-out en natuurlijk chronische pijn. Eerst binnen de eerstelijns fysiotherapie en later binnen mijn praktijk als psycholoog. Die achtergrond maakt dat ik als psycholoog ook verstand heb van de lichamelijke kant van stress en chronische pijn. Naast mijn werk als psycholoog in Veldhoven, geef ik les in psychologie. Ik doe dat bij Psychfysio opleidingen, mijn opleidingsinstituut in Nieuwegein. Daarnaast schrijf ik graag. Dat leidde tot de publicatie van drie boeken op het snijvlak van lichaam en geest.

Mocht je geïnteresseerd zijn, hier staan ze:

In mijn ontwikkeling tot een goede psycholoog stond het verbeteren van zelfregulatie en persoonlijke groei altijd centraal. Anders gezegd: wat kun je zelf doen om minder klachten en meer levensgeluk te ervaren? Ik richt me graag op het gestagneerde levensproces en het hervinden van je authenticiteit en vitaliteit. Daardoor zal je levensgeluk toenemen en je klachten minder worden en beter draagbaar.

Genoeg nu over mijzelf. Het gaat me om jou. Jij loopt met klachten waarvan de kans groot is dat ze te verhelpen of sterk te verminderen zijn. En dat is wat mij motiveert. Ik vind het jammer en zelfs pijnlijk om te zien dat er zoveel mensen met stress en pijn blijven doorploeteren terwijl de psychologie daar al jaren een goed antwoord op heeft. Misschien is het schaamte of wil men het geld liever aan andere dingen uitgeven. Ik weet het niet. Ik weet wel dat goed investeren in je eigen welzijn en ontwikkeling voor de rest van je leven goed besteed zal zijn. Over geld gesproken. Mijn behandeltarieven zijn als je rondkijkt zeer schappelijk en dat blijven ze. Ik wil oprecht niet overmatig verdienen aan het leed van mensen.

Ik sta klaar om je te helpen en heet je van harte welkom in mijn praktijk in Veldhoven.

Peter van Burken LinkedIn