PvB2020-300px

Welkom,

Ik ben Peter van Burken en wil je graag helpen als je chronische pijn hebt en je er aan toe bent de psychologische kant een kans te geven. Ik zal hier wat over mezelf vertellen zodat je beter weet wie ik ben. Eerst maar algemeen. Ik ben 59 jaar, getrouwd en heb drie zonen, hou van de natuur, muziek luisteren en maken, en hardlopen.
Van jongs af aan ben ik mateloos gefascineerd in de psyche van de mens. Niet alleen in die van mijzelf, maar vooral ook in die van andere mensen, en als algemeen verschijnsel.

Na mijn opleiding tot fysiotherapeut en ben ik psychologie gaan studeren (cum laude). Die combinatie zorgde dat ik 30 jaar ervaring heb met chronische pijnpatiënten. Eerst binnen de eerstelijns fysiotherapie en momenteel binnen mijn praktijk als psycholoog. Die fysiotherapeutische achtergrond maakt dat ik als pijn-psycholoog ook verstand heb van de lichamelijke kant van chronische pijn. Naast mijn werk als psycholoog in Veldhoven, geef ik les in psychologie aan fysiotherapeuten. Ik doe dat bij Psychfysio opleidingen, mijn instituut in Nieuwegein. Daarnaast schrijf ik graag, wat resulteerde in drie boeken op het snijvlak van lichaam en geest.

Ik heb met interesse en plezier diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Kijk hier voor een overzicht.

In mij zoektocht en ontwikkeling tot betere therapeut stond het verbeteren van zelfregulatie altijd centraal. Anders gezegd: wat kun je zelf doen om minder klachten en meer levensgeluk te ervaren? Gaandeweg werd me duidelijk dat zelfregulatie niet op zichzelf staat, maar het leven zelf dient. Mijn benadering is er op gericht om belemmeringen voor vitaal leven te verminderen. Het leven krijgt dan meer kans om zich via jou te uiten. Het leven heeft een natuurlijke tendens zich te tonen. Denk maar eens aan een plantje dat langzaam door het afvalt heen groeit. Het leven kan zich moeilijk tonen als je ‘verstopt’ bent door gevoelens van angst, somberheid of boosheid, als je niet doet wat authentieke bij je past, of als je bijvoorbeeld je lichaam verwaarloost door te veel alcohol, slechte voeding of te weinig bewegen. Als het leven niet vrij kan stromen ontstaan allerlei klachten. Ik richt me graag op het gestagneerde levensproces en het hervinden van je authenticiteit en vitaliteit. Daardoor zal je levensgeluk toenemen en je klachten minder worden of beter draagbaar.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Veldhoven.

Peter van Burken