COVID-19 / Praktijkregels

Omdat het COVID-19 virus nog steeds actief is, zijn er bepaalde regels opgesteld voor het veilig werken in de praktijk. Ik verzoek u deze goed door te lezen en te respecteren. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het voor iedereen zo veilig mogelijk is.

Praktijkregels

 • Ik plan mijn afspraken ruim zodat er geen contact met andere patiënten is.
 • Na iedere behandeling wordt de ruimte grondig schoongemaakt (denk aan deurklink, behandeltafel, stoel en tafel ect.)
 • Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen, waardoor ik weet of behandelen veilig is. Geef mij altijd vooraf door als er iets verandert wat mogelijk zou kunnen duiden op een COVID-19 infectie. De symptomen vindt u op onderaan de pagina.
 • Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen heeft van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen heeft. (symptomen zie pagina 2)
 • Neem in geval van symptomen contact met mij op om dit te bespreken. De afspraak kan dan kosteloos worden geannuleerd.
 • Annuleren in deze tijd met corona- symptomen kan kosteloos. Ook bij twijfel graag overleggen.
 • Mocht ik als therapeute zelf COVID-19 symptomen hebben of een van mijn gezinsleden, dan stop ik onmiddellijk met mijn werk en informeer u zo spoedig mogelijk.
 • De wachtruimte en behandelruimte is zo ingericht dat er 1,5 meter afstand gewaarborgd is. Houd rekening met elkaar. Met name als u in de praktijk/het gebouw toch iemand moet passeren.
 • Neem zo min mogelijk spullen mee en houd wat noodzakelijk is in je tas of jaszak. Laat sieraden en horloges thuis.
 • Kom op tijd maar niet te vroeg.
 • Houd u aan de algemene hygiene-richtlijnen voor COVID-19 zoals hoesten en niezen in de elleboog. Was uw handen regelmatig. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze meteen weg. Houd 1,5 meter afstand.
 • Desinfecteer uw handen direct bij binnenkomst bij de desinfectiezuil. Was ten minste 20 seconden met zeep of bij binnenkomst gebruikt u de handdesinfectie.
 • Raak zo min mogelijk aan in de praktijk.
 • Het toilet is tijdelijk alleen te gebruiken in geval van noodsituaties. Moet u het toilet toch gebruiken, meld mij dit dan a.u.b. Ga dus thuis voor vertrek naar het toilet.
 • Kom zo veel mogelijk alleen naar de praktijk.
 • Voor en na de behandeling was ik mijn handen/polsen met zeep.
 • Ik blijf tijdens het consult zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand. Tijdens therapeutische handelingen is de afstand verminderd en hoef ik volgens de RIVM richtlijnen geen mondkapje of handschoenen te dragen, het mag wel. Dus als u dat nodig acht/dat veiliger vindt, dan geeft u mij dit a.u.b. aan en zal ik een mondkapje dragen.
 • Ondanks al deze adviezen blijft er een kleine kans bestaan dat u in de praktijk of onderweg wordt besmet met het corona-virus. Door het maken van een afspraak gaat u met dit risico akkoord.

Mochten er na aanleiding van deze COVID-19 praktijkregels nog vragen zijn, dan kan u telefonisch contact met mij opnemen.

Symptomen COVID-19

Als symptomen bij (mogelijk) COVID-19 worden beschouwd:

 • neusverkoudheid
 • loopneus
 • keelpijn
 • verlies van reuk en of smaak
 • verhoging van temperatuur tot 38 graden of koorts
 • kortademig
 • moeheid*
 • hoofdpijn*
 • zich ziek voelen
 • slijmvliesontsteking van het oog met roodheid

* Indien deze klachten u bekend voorkomen, in de zin van herkent u deze bij uzelf, dan zullen deze symptomen waarschijnlijk geen COVID-19 infectie zijn.

Meldt dit wel altijd bij mij.